Tedavilerimiz

ÜRGEN DİŞ

İmplant Tedavisi

Image

İmplant Nedir?
İmplant, eksik dişlerin yerine, onların görevini yerine getirmek amacıyla yerleştirilen titanyum alaşımlı yapay diş köklerine verilen isimdir. İmplantlar; protezler ve implantlar olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Eksik dişleriniz varsa ve implant yapımı için olumsuz bir durumunuz yoksa en doğru işlem implant uygulamasıdır. İmplant uygulaması genellikle muhayenehane koşullarında ve lokal anestezi altında yapılmaktadır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
Genel anestezi veya sedasyon hasta özel olarak istemediği sürece işlem lokal anesteziyle yapılır. Dişsizliğin yaşandığı alana lokal anestezi uygulandıktan sonra operasyon sahası açılır. Dişetinde küçük bir kesi yapılmasının ardından özel yapılmış frez adı verilen kemikte yuva açma işlemini yapacak aletler kullanılarak kemik içinde yuva açılır. Açılan yuvaların yerine implantlar yerleştirilir. Hastalarda genellikle bir iki gün yanaklarında hafif bir şişlik oluşma ihtimali vardır. İmplant cerrahisinin ardından hastaların genellikle çok az sıkıntısı olur.

İmplant Tedavinin Avantajları
-Uzun ömürlü ve güvenilir
-Doğal diş görünümüne sahip
-Tam çiğneme fonksiyonunu gerçekleştirebilir ve hasta istediğini yiyebilir.
-İmplant diş pürüzsüz ve estetiktir
-Ameliyat sırasında diğer dişlere zarar vermez.

İmplant Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş eksikliği durumunda implant tedavisi yapılır. Hem tek diş hem de daha fazla diş eksikliğinde implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik var ise, her durum için implant tedavisi düşünülebilir.








İmplant Desteskli Protezler Nasıl Yapılır?

İmplant destekli protezler iki şekilde yapılmaktadır. Sabit protezler ve hareketli protezler olarak ikiye ayrılır. Sabit protezler daha az sayıda diş eksikliği olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Hareketli protezler ise çok sayıda implant olduğu durumlarda, dişsiz alanların fazla olduğu durumlarda yapılmaktadır. Hastanın ağız durumuna göre, çoklu eksiklik veya tek diş eksikliğine göre her hastaya uygulanabilmektedir.


İleri İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yeterli kemik olmaması halinde hastalardda kemik oluşturma işlemine gerek duyulur. Eğer az miktarda kemiğe ihtiyacımız varsa hastaya sığır kaynaklı ( xenogreft) kemik tozları ile bunun üstünü çadır şeklinde örtecek olan membran dediğimiz maddelere ihtiyaç duyulur. Eğer kemik miktarı çok azsa hastaya kendi kemiğinden de kemik alınarak kemik oluşturma işlemi yapılır. Bu konuda deneyimli cerrahlar tarafından yapılması gereken bu işlemler sonrası 4 – 6 ay beklenir. Kemiğin olgunlaşmasının ardından hastaya implant yapılır.


İmplant Uygulandıktan Sonra Ne Yapılır?

İmplantlar tek veya iki aşamalı olarak uygulanır. Çift aşamalıda implant yerleştirildikten sonra üstü dişeti ile kapatılır. 1.5 -2 ay sonra implantla kemik kaynaştıktan sonra implantın üstündeki yumuşak lokal anestezi altında ikinci bir işlem yapılarak implant üstüne iyileşme başlığı adı verilen metal parçalar yerleştirilir. 1 hafta 10 gün beklendikten sonra protez aşamasına hazır hale gelinmiş olur. Tek aşamalıda ise hem implant hemde üzerine daha sonra yerleştirilecek olan iyileşme başlığı aynı anda konur. Bu sayede 1.5 ay sonra yapılacak protez aşaması için hasta hazırlanmış olur. Tek veya çift aşamalı olmasına kemik kalitesi, implantın kemikte iyi tutunup tutunamamasına göre karar verilir. Mümkün ise tek aşamalı tekniğin tercih edilmesi hastanın ikinci bir cerrahii şleme gerek duymayacağı için tercih edilir.

All on 4 Tekniği Nedir?

Hiç dişi olmayan hastalarda kullanılan All On Four tekniğinde, çok fazla cerrahi operasyona gerek duymadan, sadece farklı bir yöntemle, 4 implant yerleştirerek üzerine sabit protez yapılabiliyor. Aynı gün diş protezinin sabitlendiği bu tedavi yönteminde 3-4 ay sonra kalıcı protezler yapılır. Bu teknik sayesinde bu ön bölgedeki yeterli kemiğe özel açılarla yerleştirilen implantlar ve onlara uygun üst yapılar sayesinde aynı gün hasta geçici protezini kullanmaya başlar.











Elmacık Kemiği (Zigoma İmplantı) Nedir?

Üst çenede implant yerleştirmek için yeterli kemik olmadığı durumlarda zigomatik kemiğe (elmacık kemiği) yerleştirilen özel implantlara Elmacık Kemiği İmplantı denir. Bu teknik sayesinde çene kemiği erimiş hastalara sabit diş yapılabilir. Zigomatik İmplantlar; erken diş kayıplarına bağlı ileri derecede kemik erimesi olan kişilerde, sinüs yükseltme operasyonu ya da kemik grefti uygulamalarının başarısız olduğu hastalarda, İmplant kayıplarının yaşandığı hastalarda, çene tümörü nedeniyle üst çenesi alınmış hastalarda uygulanabilir.